Задушена сьомга на тиган със специален сос от магданоз и каперси.
________________________
Ето и необходимите Съставки: Прясно охладена сьомга, зехтин 2 чл, щипка сол, червен пипер, половин лимон, каперси, ситно нарязан пресен магданоз.
И моята специална рецепта:
1. измивате добре филийките сьомга под чешмата (може да им хванете краищата с клечки за зъби за да не стърчат. този трик винаги има ефект върху половинката!) после ги поръсвате с сол и червен пипер;
2. Слагате ги в тигана намазан с зехтин. Добре е да готвите по-малко бройки с тигана защото ще се наложи да захлупите парчетата с някой голям капак (внимавайте да не се опира в рибата и да има място за да се задуши рибата добре.
3. След 5-8 мин. завъртате рибата и тогава изливате отгоре предварително направения сос (в отделна чашка забърквате нарязания магданоз, каперси и добавяте с.л. зехтин заедно със сока от лимона (добре е да преседи малко заедно). Може да експериментирате като добавите и маслини.
4. Пак захлупвате. След 5 мин. в тигана соса вече е придобил вкус и вид. И е добре да махнете капака и да заливате с малка лъжичка кипящия сос върху сьомгата 2-3 мин.
Накрая ако всичко е наред магданоза стои леко задушен заедно и е време да сервирате изстуденото бяло винце! :)
Ако спазите стъпките по-горе съм сигурен в едно - вечерта ще е много вкусна ;)
Тествано!
Коментари