Пропускане към основното съдържание

На баба Такухи арменските рецепти

На баба арменските рецепти... ги правя общо достояние преди да съм ги затрил... случайно.

Не би следвало моето семейство да съхранява това съкровище повече! ;) олекна ми
и
Моля ако смятате че съм допринесъл за вкусната трапеза у вас да пратите едно "Благодаря! Да си жив и здрав!" на лично! :)))

Ето го PDF документа:
Арменски сладки и рецепти от социалистическото яко детство!

Какво ще откриете тук:
Кексове
Соленски
Реване
Торти
Бели топки (предполагам белите сладки както тя ги е правила)
Рула
Баници
Питки
Меденки
Жълди
Любимата на моята дъщеря Грис халва! Скоро ще я публикувам тук със снимки. :)
Локумки
Дори рецепта от баба Ванга :))) с лекове за запек, разширени вени, болки в гърба, Диабет :)))

Успех!

Коментари

Unknown каза…
ВСИЧКО Е ПРЕКРАСНО!!! ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ!!! ВСИЧКО ТОВА МИ ПРИПОМНИ МНОГО РАБОТИ ОТ МОЯТА БАБА МАРИЯ, НО НЕ ЗНАЕХ КАК СЕ ПРАВЯТ - БИЛА СЪМ МАЛКА, НЕ НАМЕРИХ ТЕТРАДКА С РЕЦЕПТИ. НЕЙНАТА ТЕТРАДКА БЕШЕ В ГЛАВАТА И. ОТНОВО БЛАГОДАРЯ - БЪДЕТЕ БЛАГОСЛОВЕНИ!!!
antouan каза…
Няма защо... помагаме си. Заповядайте пак ;)
Румяна Костова каза…
Толкова е мило един мъж да "издаде" рецептите на любимата си баба!
Благодаря Ви!
За мен арменската кухня е много фина, с много вкус!

Популярни публикации от този блог

Тайната рецепта на Белите Арменски Сладки от Антуан Ангелов

Бели сладки по рецепта на Баба Аннушка... Рецептата не е моя но тези сладки на снимката винаги ги правя с голяма любов а днес ги снимах...за спомен и за да ги споделя с Вас. Публикувам ги за да може да ги правите и Вие, читателю!  Така смятам, че мъртвите винаги оживяват и ще са  с нас... Причини да направите сладките може да бъдат много... Кръщене, Коледа, Нова Година, Сватба...  На моята втора сватба вече ги можех и почерпих с тях всички гости с гордост. За съжаление когато бях малък те винаги са свързани повече с лоши поводи, като традиция за "Бог да прости" при арменците. Стандарт са си и това е! :))) Повярвайте ми, преяждал съм с бели сладки и основно като малък за това си ходех на погребения с възрастните. :))) Смешно... Сега не ми е толкоз смешно...  НО А стига с обясненията ...и да преминем към самата рецепта: _______________________ Продукти 250гр. краве масло (немско!) 2 чаени чаши пудра захар 1 и 1/2 чаена чаша бяло брашно (аз купувам скъпо

Какво общо има между Изкуствения Интелект и Образованието в моето второ интервю по Дарик Радио...

След последното ми посещение в Дарик не успях да срещна Ники Кънчев из коридорите за да споделя снимки...  😁 Но пък можете да прослушате второто ми участие в ефира на Дарик излъчено на 4.10.2018 г. на тема: "Предизвикателства, които стоят пред образованието с навлизане на новите технологии в Изкуствения интелект." Да се похваля. Този път далеч по добра дикция и представяне. Или както казваха учителите едно време в СМА Киров - "Количествените натрупвания пораждат качествени промени!" Цялото интервю и статията ни по темата можете да намерите на този адрес: kontrax.bg . Същата статия бе публикувана и в Капитал , dir.bg и др. медии. Та, медийна звезда съм си вече и това е! Сега чакам само Антон Хекимян да ме покани в сутрешния блок на bTV за да му разкажа що е изкуствен интелект и има ли почва у нас.😂😂😂

Тайната рецепта на арменските лозови сарми с кайма.

Сигурен съм че няма да Ви изненадам с кой знае каква "тайна" при готвенето и рецептата но се предполга, че поне ще Ви подесетя да изненадате с утрешно сърмено меню половинката и/или децата. Сърми с лозови листа и кайма- около 6 порции (40-50 сърмички стават) Преди да запозна малко пред история... Нали гледам да пиша правилно в блога първо се зачудих кое е правилно: сЪрма или сАрма. Оказва се че това са две различни думи! Препратка е тук . Сигурен съм че няма да Ви изненадам с кой знае каква "тайна" но се предполга, че поне ще Ви подесетя да изненадате с утрешно сърмено меню половинката и/или децата. Затова реших да изпозлвам и двете думи за да е по- изгодно търсенето в google. И така... _________ Необходми продукти: 500 гр. кайма (аз слагам смес), 100гр-1/2 чаена чаша ориз, 3 глави лук, копър (може и замразен), магданоз и джоджън по 1 шепа, сол 1 чаена лъжица и черен пипер 1/2 ч.л. Хайде стига статистика! Захващайте се за работа че има гладни!