Пропускане към основното съдържание

Любовта прави чудеса!

Задушена сьомга на тиган със специален сос от магданоз и каперси.
________________________
Ето и необходимите Съставки: Прясно охладена сьомга, зехтин 2 чл, щипка сол, червен пипер, половин лимон, каперси, ситно нарязан пресен магданоз.

И моята специална рецепта: 


1. измивате добре филийките сьомга под чешмата (може да им хванете краищата с клечки за зъби за да не стърчат. този трик винаги има ефект върху половинката!) после ги поръсвате с сол и червен пипер; 

2. Слагате ги в тигана намазан с зехтин. Добре е да готвите по-малко бройки с тигана защото ще се наложи да захлупите парчетата с някой голям капак (внимавайте да не се опира в рибата и да има място за да се задуши рибата добре. 
3. След 5-8 мин. завъртате рибата и тогава изливате отгоре предварително направения сос (в отделна чашка забърквате нарязания магданоз, каперси и добавяте с.л. зехтин заедно със сока от лимона (добре е да преседи малко заедно). Може да експериментирате като добавите  и маслини. 
4. Пак захлупвате. След 5 мин. в тигана соса вече е придобил вкус и вид. И е добре да махнете капака и да заливате с малка лъжичка кипящия сос върху сьомгата 2-3 мин.
Накрая ако всичко е наред магданоза стои леко задушен заедно и е време да сервирате изстуденото бяло винце! :)

Ако спазите стъпките по-горе съм сигурен в едно - вечерта ще е много вкусна ;)
Ъпдейт: 4/5/2018 година. - Страхотна прясна сьомга (отгледана в Самоков, България) може да поръчате с доставка на място от: http://salmon.bg
Тествано!

Коментари

Популярни публикации от този блог

Тайната рецепта на Белите Арменски Сладки от Антуан Ангелов

Бели сладки по рецепта на Баба Аннушка... Рецептата не е моя но тези сладки на снимката винаги ги правя с голяма любов а днес ги снимах...за спомен и за да ги споделя с Вас. Публикувам ги за да може да ги правите и Вие, читателю!  Така смятам, че мъртвите винаги оживяват и ще са  с нас... Причини да направите сладките може да бъдат много... Кръщене, Коледа, Нова Година, Сватба...  На моята втора сватба вече ги можех и почерпих с тях всички гости с гордост. За съжаление когато бях малък те винаги са свързани повече с лоши поводи, като традиция за "Бог да прости" при арменците. Стандарт са си и това е! :))) Повярвайте ми, преяждал съм с бели сладки и основно като малък за това си ходех на погребения с възрастните. :))) Смешно... Сега не ми е толкоз смешно...  НО А стига с обясненията ...и да преминем към самата рецепта: _______________________ Продукти 250гр. краве масло (немско!) 2 чаени чаши пудра захар 1 и 1/2 чаена чаша бяло брашно (аз купувам скъпо

Какво общо има между Изкуствения Интелект и Образованието в моето второ интервю по Дарик Радио...

След последното ми посещение в Дарик не успях да срещна Ники Кънчев из коридорите за да споделя снимки...  😁 Но пък можете да прослушате второто ми участие в ефира на Дарик излъчено на 4.10.2018 г. на тема: "Предизвикателства, които стоят пред образованието с навлизане на новите технологии в Изкуствения интелект." Да се похваля. Този път далеч по добра дикция и представяне. Или както казваха учителите едно време в СМА Киров - "Количествените натрупвания пораждат качествени промени!" Цялото интервю и статията ни по темата можете да намерите на този адрес: kontrax.bg . Същата статия бе публикувана и в Капитал , dir.bg и др. медии. Та, медийна звезда съм си вече и това е! Сега чакам само Антон Хекимян да ме покани в сутрешния блок на bTV за да му разкажа що е изкуствен интелект и има ли почва у нас.😂😂😂

Тайната рецепта на арменските лозови сарми с кайма.

Сигурен съм че няма да Ви изненадам с кой знае каква "тайна" при готвенето и рецептата но се предполга, че поне ще Ви подесетя да изненадате с утрешно сърмено меню половинката и/или децата. Сърми с лозови листа и кайма- около 6 порции (40-50 сърмички стават) Преди да запозна малко пред история... Нали гледам да пиша правилно в блога първо се зачудих кое е правилно: сЪрма или сАрма. Оказва се че това са две различни думи! Препратка е тук . Сигурен съм че няма да Ви изненадам с кой знае каква "тайна" но се предполга, че поне ще Ви подесетя да изненадате с утрешно сърмено меню половинката и/или децата. Затова реших да изпозлвам и двете думи за да е по- изгодно търсенето в google. И така... _________ Необходми продукти: 500 гр. кайма (аз слагам смес), 100гр-1/2 чаена чаша ориз, 3 глави лук, копър (може и замразен), магданоз и джоджън по 1 шепа, сол 1 чаена лъжица и черен пипер 1/2 ч.л. Хайде стига статистика! Захващайте се за работа че има гладни!