Любовта прави чудеса!

Задушена сьомга на тиган със специален сос от магданоз и каперси.
________________________
Ето и необходимите Съставки: Прясно охладена сьомга, зехтин 2 чл, щипка сол, червен пипер, половин лимон, каперси, ситно нарязан пресен магданоз.

И моята специална рецепта: 


1. измивате добре филийките сьомга под чешмата (може да им хванете краищата с клечки за зъби за да не стърчат. този трик винаги има ефект върху половинката!) после ги поръсвате с сол и червен пипер; 

2. Слагате ги в тигана намазан с зехтин. Добре е да готвите по-малко бройки с тигана защото ще се наложи да захлупите парчетата с някой голям капак (внимавайте да не се опира в рибата и да има място за да се задуши рибата добре. 
3. След 5-8 мин. завъртате рибата и тогава изливате отгоре предварително направения сос (в отделна чашка забърквате нарязания магданоз, каперси и добавяте с.л. зехтин заедно със сока от лимона (добре е да преседи малко заедно). Може да експериментирате като добавите  и маслини. 
4. Пак захлупвате. След 5 мин. в тигана соса вече е придобил вкус и вид. И е добре да махнете капака и да заливате с малка лъжичка кипящия сос върху сьомгата 2-3 мин.
Накрая ако всичко е наред магданоза стои леко задушен заедно и е време да сервирате изстуденото бяло винце! :)

Ако спазите стъпките по-горе съм сигурен в едно - вечерта ще е много вкусна ;)

Няма коментари:

Оригиналните домашни арменски сладки

На баба Такухи арменските рецепти

На баба арменските рецепти... ги правя общо достояние преди да съм ги затрил... случайно. Не би следвало моето семейство да съхранява това...