Пропускане към основното съдържание

Да бъдеш... или да не бъдеш...

На даден етап от живота си всеки човек поставя лентата, казва "стоп" и настъва момента, в който започва да обмисля постъпките си, извършените действия... до днес, поставя под въпрос дали един ден няма да съжалява за всичко случило се в миналото, за това което го очаква в бъдещето, поставя под въпрос присъствието си на смелост да продължи. От времето на Хамлет ясно се очертават двата пътя, по които може да тръгнем. Първият е "със меч възтанал", да се бориш за правда и свобода; да отмъщаваш и раздаваш справедливост. Вторият е "със смиреност" да понасяш ударите на съдбата. Как точно да постъпи всеки си решава сам за себе си. Важното е да има решение. А след него да има последващи действия.

Да превърнеш негативната енергия в добро, любов... и ... щастие... Техниката да използваш енергията на лошите сили и чрез нея да създаваш позитивна блага е позната от самото създаване на Света. Физическите закони, както тук така и в невидимито пространство са валидни с пълна сила. Как е възможно!? Единствено и само с малко трениране на мозъка и мозъчната дейност. ;)

Време е! Дойде ми музата пак! Исках да напиша нещо защото в годината на Коня (по китайският календар) се случиха странни неща или... защо не и чудеса - може би. Да се докосваш до истинска жена всеки ден и то по няколко пъти... И разбира се по-важното - да си щастлив и да чакаш момента, в който да я зърнеш. Не само да даваш а и да получаваш Любоф... да ти се приговя кекс във фурна произведена от времето на баба... може би...по скоро по мое време :))))

А са сериозно... Този пост в блога е моето БЛАГОДАРЯ на ВСИЧКИ, които ми помагате без користно, помогнахте и не преставате да помагате. На познати и все тъй не познати. Без да има обяснение. Без да задаваме въпрос. На жени-приятелки, на всички приятели и кръвни братя, на колеги и съседи. Не знам от къде да започна... Може би от самото начало. Завръщането ми на бул. "Цар Борис III" 254 (моя роден дом), и от където бях прогонен не съмвсем без намесата и игричките на няколко хора...: Всички те в заговор срещу мен искаха да заличат всичко свързано с мен, което имах и бях създал. Надяваха се... да се откажа, да забравя детството си, и мястото където съм живял 43 години... мястото където съм работил 20 и... Време е обаче да разберат - създателя не може нито да се заличи нито да се изтрие нито да му се навреди. Вари го, печи го... той си основател и създател на семейство, къщи, фирми, служители, наел е на работа хора, обезпечил ги е... НЕ МОЖЕТЕ ДА ГО СПРЕТЕ! Хората не са глупави. Знаят истината а ТЯ Е САМО ЕДНА единствено и неповторима и не може да се прикрива зад фалшиви оправдания!

Пътя до къщата... това е едно необяснимо преживяване! Може би, онези, които имате детство и спомени за бабите и дядовците си, за бабите и дядовците на махленските ви приятели.... ще се сетят какво се случва със сърцето, когато се приберете в "къщата". Тя винаги ще остане  свързана с Вас. Неделима част от живота на всички живи и мъртви присъствали в спомена Ви. Особенно ако и сте я строили с "голи" ръце и с потта на задружни приятели... и после сте се веселили до насита.

_____________________________
Операция "Орлово гнездо" (завръщането в къщата... защото ще има и още едно завръщане... ) бе заформена с помощта на всички ЖИВИ (БОГ да ги дари с дълголетие и здраве):
_________________________________________________
* Краси Дългия - Благодаря братко... за това, че сме заедно и заемаш най-отговорната работа... да  играеш роля на брат... ЗА ТОВА ЧЕ МИ ПОМОГНА ДА НАМЕРЯ ИСТИНСКАТА ЖЕНА и много др. действия с които е пренебрегвал личните си нужди през моите скромни желания. :)))

* Архитект инж. В. - безкрайно сърдечна от съвсем не позната тя днес е мой пример за това как трябва да се върши държавна работа. МНОГО СЪМ ВИ ЗАДЪЛЖЕН.

* Павел - бащата на Леди... и дядото на моите кръщелници. За това че замества липсващия баща и че как живота по странен начин обвързва хората... БЛАГОДАРЯ ТИ!

* Сашо - Геодезиста Благодаря, че непрекъсно ме напътстваше за техническите възможности и геодезисчески умея... ;)

*Д анчето - Благодаря ти Данче за това което направи за мен! Има Господ и има правда! Казах ти! ;)

* Цецо - геодезиста, без теб човек едва ли щях да извадя всички необходими документи! Длъжник съм ти!

* Ончо - Благодаря ти! Обичам те! :))) Не знам кво щях да правя без теб!

* Илията - баце ако имаше как, бих сменял гумите на Калинката по 4 пъти на сезон :)))

* леля Тони - Благодаря ти за това което правиш за мама... и поддръжката към мен!

* чичо Митко - казах ти че има правда и не всичко е загубено... или поне така си мисля... :)))

* Майка ми - нямам думи какво е преживяла. Всичко обаче се връща. Онези които ти нанесаха удари и целяха да ни сломят сега си хапят ноктите на краката.... ще си платят за всички злини. Важното е че все още сме живи и здрави! ;)

* трите ми деца - Ками, Бобчо, Анди Банди благодаря Ви, че сте били откровенни с мен! Ще гледам никога да не правя така и да се поуча от грешките на дядото... Господ да е с нас!

* бате Генчо - дето пусна тока за секунди... нямам думи... хора има много но човеците са малко като теб!

* Коцето от Юникор - ах СОТа ... без него на къде :) СОТ161 Алелуя!!! :)))

* Веско съседа - приятел, който с който може само да се гордееш

* Жоре - баш координатора - ... no comments

* Х. - некои наши приятели ще си отхапат тестисите... ама да видим кога!

* Б.И. - дето ни помага

* Ники Креслото...

* Десо ... той си знае кой е... Деси батенце сигурно няма да прочетеш това но да ти кажа че такива професионалисти нема! Винаги ще съм ти задължен човек!

* Стефчо и Влади от Ланком, които разнасяха бездомния ми багаж напред назад... Пловдив-София-София-Долни Богров - Южен парк - ЦБ254...

* Йори Шпионина, който ме напътстваше по време на по-голямата част от операцията. И няма да му издам текущия статус...:)))

* Адвокат Биляна и моя вечен ментор адвокат П.Г., на който отдавна му предлагам да ме вземе на хонорар за писането на жалбите...

* Нот Кантора на ... с помощник нотариусът и Милена... Професионалисти!

* моите колеги и бивши служители от КоресНЕТ и настоящи в новаком дето са без пари и въпреки това все още работят и помагат за незнайни каузи... - Това са Марио В, Силвето... И И.

* КлючарЪТ - професионалист... ключалките ги оправи за секунди!

* всички бивши от корес нет, които в знак на несъгласие с ръководството на бившата ми жена - Сашка Сарийска "управител" на открадната Корес Груп и настояща Кореснет напуснаха фирмата. Благодаря Ви!

* на всички работещи усърдно служители в Корес днес, утре..., които са къртици и шпионират и предават  информация... за да възтержествува правдата. :)

На всички колеги от телко бранша (те си знаят много добре да не ги обявавам тука), които ми помогнаха и подадоха ръка в трудния момент за да можем да продължим да работим и да създаваме. Ще Ви се реванширам! ;)

и всички МЪРТВИ, които помолих да вземат страната на добрите:
- Баба Ани
- Баба Таки
- Дядо Хайго
- Вуйчо
- Дядо Ангел - не съм го срещал но в мен му е документацията на всички творения. Пазя ги споко!
Ще се радвам да Ви видя !!! Няма как да не се видим!

____________________________________________
А на всички от тъмната страна, които четат... ха ха ха... това се нарича обрат... а това тук... му викат - знакЪТ на победата "_|_ " Спокойно де, може да си го гледкате ... да му се наслаждавате и любувате. Очакват Ви още такива подобни знаци. Защото ... е време да разберете едно - ...може би има някои, които са по-умни... но съществуват и такива, които са по-силни...


Коментари

Анонимен каза…
И аз съвсем се обърках. Сега ТВ-то ли ни спирате?! Нали до оня ден уж правехте подобрения в програмната схема, а днес вече спирате телевизията... утре да не спре и нетът?! Жалко, за Антуан и семейството му, но се радвам, че се връща в дома си. Някак много призрачна е къщата без живот в нея откакто го няма. Въпреки, че не го познавам лично, а само косвено, пожелавам му успех занапред и да не прави грешките от миналото!
А и, Антуане, от линковете ти, водещи към един и същи сайт на Кореснет не става ясно, сегашните абонати на Корес твои абонати ли сме или на бившата ти жена?! В офиса в Княжево няма никой от старите служители, това какво значи, че сме абонати на бившата ти ли?!
sonyuser каза…
Сега току що получих втори мейл, този път уж от Сашка, в който се твърди, че нямало такова нещо. Явно някой ти подлива вода, Антуане! Внимавай, някой не ти мисли доброто.
antouan каза…
дам...точно така на бившата! :)) А що се отнася за доброто... то това е ясно. Но конспирация уви няма - има болни амбиции... ;)
mirchev каза…
В момента 2/3 от каналите ми не работят. От време на време интернетът се скапва, освен ако не рестартирам захранването на Корес. И на мен ми е любопитно чии клиент съм сега и кога ще ми се възстановят каналите? :)

Популярни публикации от този блог

Тайната рецепта на Белите Арменски Сладки от Антуан Ангелов

Бели сладки по рецепта на Баба Аннушка... Рецептата не е моя но тези сладки на снимката винаги ги правя с голяма любов а днес ги снимах...за спомен и за да ги споделя с Вас. Публикувам ги за да може да ги правите и Вие, читателю!  Така смятам, че мъртвите винаги оживяват и ще са  с нас... Причини да направите сладките може да бъдат много... Кръщене, Коледа, Нова Година, Сватба...  На моята втора сватба вече ги можех и почерпих с тях всички гости с гордост. За съжаление когато бях малък те винаги са свързани повече с лоши поводи, като традиция за "Бог да прости" при арменците. Стандарт са си и това е! :))) Повярвайте ми, преяждал съм с бели сладки и основно като малък за това си ходех на погребения с възрастните. :))) Смешно... Сега не ми е толкоз смешно...  НО А стига с обясненията ...и да преминем към самата рецепта: _______________________ Продукти 250гр. краве масло (немско!) 2 чаени чаши пудра захар 1 и 1/2 чаена чаша бяло брашно (аз купувам скъпо

Какво общо има между Изкуствения Интелект и Образованието в моето второ интервю по Дарик Радио...

След последното ми посещение в Дарик не успях да срещна Ники Кънчев из коридорите за да споделя снимки...  😁 Но пък можете да прослушате второто ми участие в ефира на Дарик излъчено на 4.10.2018 г. на тема: "Предизвикателства, които стоят пред образованието с навлизане на новите технологии в Изкуствения интелект." Да се похваля. Този път далеч по добра дикция и представяне. Или както казваха учителите едно време в СМА Киров - "Количествените натрупвания пораждат качествени промени!" Цялото интервю и статията ни по темата можете да намерите на този адрес: kontrax.bg . Същата статия бе публикувана и в Капитал , dir.bg и др. медии. Та, медийна звезда съм си вече и това е! Сега чакам само Антон Хекимян да ме покани в сутрешния блок на bTV за да му разкажа що е изкуствен интелект и има ли почва у нас.😂😂😂

Тайната рецепта на арменските лозови сарми с кайма.

Сигурен съм че няма да Ви изненадам с кой знае каква "тайна" при готвенето и рецептата но се предполга, че поне ще Ви подесетя да изненадате с утрешно сърмено меню половинката и/или децата. Сърми с лозови листа и кайма- около 6 порции (40-50 сърмички стават) Преди да запозна малко пред история... Нали гледам да пиша правилно в блога първо се зачудих кое е правилно: сЪрма или сАрма. Оказва се че това са две различни думи! Препратка е тук . Сигурен съм че няма да Ви изненадам с кой знае каква "тайна" но се предполга, че поне ще Ви подесетя да изненадате с утрешно сърмено меню половинката и/или децата. Затова реших да изпозлвам и двете думи за да е по- изгодно търсенето в google. И така... _________ Необходми продукти: 500 гр. кайма (аз слагам смес), 100гр-1/2 чаена чаша ориз, 3 глави лук, копър (може и замразен), магданоз и джоджън по 1 шепа, сол 1 чаена лъжица и черен пипер 1/2 ч.л. Хайде стига статистика! Захващайте се за работа че има гладни!