Пропускане към основното съдържание

Да бъдеш... или да не бъдеш...

На даден етап от живота си всеки човек поставя лентата, казва "стоп" и настъва момента, в който започва да обмисля постъпките си, извършените действия... до днес, поставя под въпрос дали един ден няма да съжалява за всичко случило се в миналото, за това което го очаква в бъдещето, поставя под въпрос присъствието си на смелост да продължи. От времето на Хамлет ясно се очертават двата пътя, по които може да тръгнем. Първият е "със меч възтанал", да се бориш за правда и свобода; да отмъщаваш и раздаваш справедливост. Вторият е "със смиреност" да понасяш ударите на съдбата. Как точно да постъпи всеки си решава сам за себе си. Важното е да има решение. А след него да има последващи действия.

Да превърнеш негативната енергия в добро, любов... и ... щастие... Техниката да използваш енергията на лошите сили и чрез нея да създаваш позитивна блага е позната от самото създаване на Света. Физическите закони, както тук така и в невидимито пространство са валидни с пълна сила. Как е възможно!? Единствено и само с малко трениране на мозъка и мозъчната дейност. ;)

Време е! Дойде ми музата пак! Исках да напиша нещо защото в годината на Коня (по китайският календар) се случиха странни неща или... защо не и чудеса - може би. Да се докосваш до истинска жена всеки ден и то по няколко пъти... И разбира се по-важното - да си щастлив и да чакаш момента, в който да я зърнеш. Не само да даваш а и да получаваш Любоф... да ти се приговя кекс във фурна произведена от времето на баба... може би...по скоро по мое време :))))

А са сериозно... Този пост в блога е моето БЛАГОДАРЯ на ВСИЧКИ, които ми помагате без користно, помогнахте и не преставате да помагате. На познати и все тъй не познати. Без да има обяснение. Без да задаваме въпрос. На жени-приятелки, на всички приятели и кръвни братя, на колеги и съседи. Не знам от къде да започна... Може би от самото начало. Завръщането ми на бул. "Цар Борис III" 254 (моя роден дом), и от където бях прогонен не съмвсем без намесата и игричките на няколко хора...: Всички те в заговор срещу мен искаха да заличат всичко свързано с мен, което имах и бях създал. Надяваха се... да се откажа, да забравя детството си, и мястото където съм живял 43 години... мястото където съм работил 20 и... Време е обаче да разберат - създателя не може нито да се заличи нито да се изтрие нито да му се навреди. Вари го, печи го... той си основател и създател на семейство, къщи, фирми, служители, наел е на работа хора, обезпечил ги е... НЕ МОЖЕТЕ ДА ГО СПРЕТЕ! Хората не са глупави. Знаят истината а ТЯ Е САМО ЕДНА единствено и неповторима и не може да се прикрива зад фалшиви оправдания!

Пътя до къщата... това е едно необяснимо преживяване! Може би, онези, които имате детство и спомени за бабите и дядовците си, за бабите и дядовците на махленските ви приятели.... ще се сетят какво се случва със сърцето, когато се приберете в "къщата". Тя винаги ще остане  свързана с Вас. Неделима част от живота на всички живи и мъртви присъствали в спомена Ви. Особенно ако и сте я строили с "голи" ръце и с потта на задружни приятели... и после сте се веселили до насита.

_____________________________
Операция "Орлово гнездо" (завръщането в къщата... защото ще има и още едно завръщане... ) бе заформена с помощта на всички ЖИВИ (БОГ да ги дари с дълголетие и здраве):
_________________________________________________
* Краси Дългия - Благодаря братко... за това, че сме заедно и заемаш най-отговорната работа... да  играеш роля на брат... ЗА ТОВА ЧЕ МИ ПОМОГНА ДА НАМЕРЯ ИСТИНСКАТА ЖЕНА и много др. действия с които е пренебрегвал личните си нужди през моите скромни желания. :)))

* Архитект инж. В. - безкрайно сърдечна от съвсем не позната тя днес е мой пример за това как трябва да се върши държавна работа. МНОГО СЪМ ВИ ЗАДЪЛЖЕН.

* Павел - бащата на Леди... и дядото на моите кръщелници. За това че замества липсващия баща и че как живота по странен начин обвързва хората... БЛАГОДАРЯ ТИ!

* Сашо - Геодезиста Благодаря, че непрекъсно ме напътстваше за техническите възможности и геодезисчески умея... ;)

*Д анчето - Благодаря ти Данче за това което направи за мен! Има Господ и има правда! Казах ти! ;)

* Цецо - геодезиста, без теб човек едва ли щях да извадя всички необходими документи! Длъжник съм ти!

* Ончо - Благодаря ти! Обичам те! :))) Не знам кво щях да правя без теб!

* Илията - баце ако имаше как, бих сменял гумите на Калинката по 4 пъти на сезон :)))

* леля Тони - Благодаря ти за това което правиш за мама... и поддръжката към мен!

* чичо Митко - казах ти че има правда и не всичко е загубено... или поне така си мисля... :)))

* Майка ми - нямам думи какво е преживяла. Всичко обаче се връща. Онези които ти нанесаха удари и целяха да ни сломят сега си хапят ноктите на краката.... ще си платят за всички злини. Важното е че все още сме живи и здрави! ;)

* трите ми деца - Ками, Бобчо, Анди Банди благодаря Ви, че сте били откровенни с мен! Ще гледам никога да не правя така и да се поуча от грешките на дядото... Господ да е с нас!

* бате Генчо - дето пусна тока за секунди... нямам думи... хора има много но човеците са малко като теб!

* Коцето от Юникор - ах СОТа ... без него на къде :) СОТ161 Алелуя!!! :)))

* Веско съседа - приятел, който с който може само да се гордееш

* Жоре - баш координатора - ... no comments

* Х. - некои наши приятели ще си отхапат тестисите... ама да видим кога!

* Б.И. - дето ни помага

* Ники Креслото...

* Десо ... той си знае кой е... Деси батенце сигурно няма да прочетеш това но да ти кажа че такива професионалисти нема! Винаги ще съм ти задължен човек!

* Стефчо и Влади от Ланком, които разнасяха бездомния ми багаж напред назад... Пловдив-София-София-Долни Богров - Южен парк - ЦБ254...

* Йори Шпионина, който ме напътстваше по време на по-голямата част от операцията. И няма да му издам текущия статус...:)))

* Адвокат Биляна и моя вечен ментор адвокат П.Г., на който отдавна му предлагам да ме вземе на хонорар за писането на жалбите...

* Нот Кантора на ... с помощник нотариусът и Милена... Професионалисти!

* моите колеги и бивши служители от КоресНЕТ и настоящи в новаком дето са без пари и въпреки това все още работят и помагат за незнайни каузи... - Това са Марио В, Силвето... И И.

* КлючарЪТ - професионалист... ключалките ги оправи за секунди!

* всички бивши от корес нет, които в знак на несъгласие с ръководството на бившата ми жена - Сашка Сарийска "управител" на открадната Корес Груп и настояща Кореснет напуснаха фирмата. Благодаря Ви!

* на всички работещи усърдно служители в Корес днес, утре..., които са къртици и шпионират и предават  информация... за да възтержествува правдата. :)

На всички колеги от телко бранша (те си знаят много добре да не ги обявавам тука), които ми помогнаха и подадоха ръка в трудния момент за да можем да продължим да работим и да създаваме. Ще Ви се реванширам! ;)

и всички МЪРТВИ, които помолих да вземат страната на добрите:
- Баба Ани
- Баба Таки
- Дядо Хайго
- Вуйчо
- Дядо Ангел - не съм го срещал но в мен му е документацията на всички творения. Пазя ги споко!
Ще се радвам да Ви видя !!! Няма как да не се видим!

____________________________________________
А на всички от тъмната страна, които четат... ха ха ха... това се нарича обрат... а това тук... му викат - знакЪТ на победата "_|_ " Спокойно де, може да си го гледкате ... да му се наслаждавате и любувате. Очакват Ви още такива подобни знаци. Защото ... е време да разберете едно - ...може би има някои, които са по-умни... но съществуват и такива, които са по-силни...


Коментари

Pavel Ganev каза…
Вече съвсем се обърках... Да търся ли нов доставчик на НЕТ и ТВ...? Току-що получих мейл от КОРЕСНЕТ (coresnet.bg (ssarijska@gmail.com)) в който се казва, че "считано от 1.05 (Май месец, 2014г.) поради технически причини прекратяваме услугата си цифрова ТВ. В някои райони това ще засегне и Интернет услугата.". На кого плащам в крайна сметка, и да си търся ли друг доставчи? Да не говорим, че от 10 дни нямам никакви HD канали, а от останалите половината ги няма...
Анонимен каза…
И аз съвсем се обърках. Сега ТВ-то ли ни спирате?! Нали до оня ден уж правехте подобрения в програмната схема, а днес вече спирате телевизията... утре да не спре и нетът?! Жалко, за Антуан и семейството му, но се радвам, че се връща в дома си. Някак много призрачна е къщата без живот в нея откакто го няма. Въпреки, че не го познавам лично, а само косвено, пожелавам му успех занапред и да не прави грешките от миналото!
А и, Антуане, от линковете ти, водещи към един и същи сайт на Кореснет не става ясно, сегашните абонати на Корес твои абонати ли сме или на бившата ти жена?! В офиса в Княжево няма никой от старите служители, това какво значи, че сме абонати на бившата ти ли?!
sonyuser каза…
Сега току що получих втори мейл, този път уж от Сашка, в който се твърди, че нямало такова нещо. Явно някой ти подлива вода, Антуане! Внимавай, някой не ти мисли доброто.
Antouan Anguelov каза…
дам...точно така на бившата! :)) А що се отнася за доброто... то това е ясно. Но конспирация уви няма - има болни амбиции... ;)
mirchev каза…
В момента 2/3 от каналите ми не работят. От време на време интернетът се скапва, освен ако не рестартирам захранването на Корес. И на мен ми е любопитно чии клиент съм сега и кога ще ми се възстановят каналите? :)
Pavel Ganev каза…
Не знам, и на мен вече ми писна... Не 2/3, ами поне половината канали ми ги няма. Да, от 52 лв. сметка за DTV ми намалиха на 17, но това не ме задоволява. Вече реших от другия месец да прехвърля поне DTV на друг оператор. За сега поне интернета е стабилен, но не съм го замервал като скорост дали отговаря на пакета който плащам. Антуане, има ли "друга фирма КОРЕС", която да предлага нормални услуги, или хората да чакат КОРЕСНЕТ да си платят лицензи за излъчване на всички медии? Най-много ме интересуват HBO пакета и HD каналите.

Популярни публикации от този блог

На баба Такухи арменските рецепти

На баба арменските рецепти... ги правя общо достояние преди да съм ги затрил... случайно.

Не би следвало моето семейство да съхранява това съкровище повече! ;) олекна ми
и
Моля ако смятате че съм допринесъл за вкусната трапеза у вас да пратите едно "Благодаря! Да си жив и здрав!" на лично! :)))

Ето го PDF документа:
Арменски сладки и рецепти от социалистическото яко детство!

Какво ще откриете тук:
Кексове
Соленски
Реване
Торти
Бели топки (предполагам белите сладки както тя ги е правила)
Рула
Баници
Питки
Меденки
Жълди
Любимата на моята дъщеря Грис халва! Скоро ще я публикувам тук със снимки. :)
Локумки
Дори рецепта от баба Ванга :))) с лекове за запек, разширени вени, болки в гърба, Диабет :)))

Успех!

Тайната рецепта на Белите Арменски Сладки от Антуан Ангелов

Бели сладки по рецепта на Баба Аннушка...
Рецептата не е моя но тези сладки на снимката винаги ги правя с голяма любов а днес ги снимах...за спомен и за да ги споделя с Вас.
Публикувам ги за да може да ги правите и Вие, читателю! 
Така смятам, че мъртвите винаги оживяват и ще са  с нас...


Причини да направите сладките може да бъдат много... Кръщене, Коледа, Нова Година, Сватба...  На моята втора сватба вече ги можех и почерпих с тях всички гости с гордост.

За съжаление когато бях малък те винаги са свързани повече с лоши поводи, като традиция за "Бог да прости" при арменците. Стандарт са си и това е! :)))
Повярвайте ми, преяждал съм с бели сладки и основно като малък за това си ходех на погребения с възрастните. :)))
Смешно... Сега не ми е толкоз смешно... НО А стига с обясненията ...и да преминем към самата рецепта:
_______________________
Продукти
250гр. краве масло (немско!)

2 чаени чаши пудра захар
1 и 1/2 чаена чаша бяло брашно (аз купувам скъпо немско брашно).

Предварителна подгото…

Плуването - начин да отслабнеш или тайна рецепта за медитация, самоконтрол и поддържане на ежедневна активност

Ако Ви тормози факта, че близък познат вече отхръля 89-ия ден от 90 дневната диета или половинката е преполовила цикъла на лунната диета, или приятелката в момента си прокарва път през кълновете на житната диета или зяпате някой случаен минувач да хапва сладко ерогенни кренвиши от протеиновата диета, значи е дошло време да хвърлите едно око в моята статия по долу. Тя разкрива непознати и не така общоизвестни факти до този момент, крити с години. Или ако тази тема не Ви вълнува (а и не би следвало) да захвърлите идеята за отслабването, спорта (не спирта), медитацията и да прочетете до край другите статии в моя блог... касаещи основно воденето на прозаичен и безгрижно-спортен и веселяшки живот. Дойде момента да дам своя малък принос и коментар по темата: Какво всъщност е отслабването? А плуването? Можем ли да отслабнем с плуване? Има ли отношение плуването, колоезденето, тениса, снуборда към процеса на отслабване. Спорта и гмуркането като Медитация, начин да отслабнеш или легален начин …