Пропускане към основното съдържание

КоресНЕТ ли? или "Аз съм по-умна от теб!"

Здравейте на всички случайно или нарочно избрали да бъдат на моята страница,
www.cores.biz от 16.01.2014г. се прехвърля към моят блог, който конкретно четете по желание или нежелание  в момента. Новия сайт на кореснет е: www.coresnet.bg. Някои хора биха казали, че това което е направено не е много редно... Веднага ще се съглася и ще взема тяхната страна. Съществува една много мъничка и незабележима причина поради, която се налага да сте тук - истината. Съществува ли тя? Нужна ли е някому? Но да не се увличаме в детайли... Не очаквайте да видите лоши неща на централната страничка защото това е моята фирма. Винаги съм работил за нея. Винаги съм създавал неща и не съм спец по разбутването. Ето и филма, който по ирония на съдбата бе режисиран от мен :))))

Ще изнасям само факти. Вие се веселете. Лицето има юридическо право да прави каквото си поиска. Трябва да се вслушаме и всички да се съобразим с този факт. Иначе нема да има кинти... и като нема клиенти... Пак лошо! :))) Тъй... малката едва незабелижима причина да четете това е: мои служители напускат Корес Груп, мнозина са пътници и ако трябва да конкретизирам и се добавя като уволнен... това прави общо = 8 елитни бойци, които са разпнати без да знаем защо...  А още колко си търсят работа и са  разочаровани никой и не би могъл да знае. А моята бивша женица, с която толкова години живях се събудила една сутрин и решила да се направи на Господ Бог. "Аз съм по-умна от теб!" и получила прозрение докато тъй си спала в кревата. Много късно бре! Споразумението, което имам с нея и "Корес Груп" ЕООД (чийто сайт е по-горе) гласи, че тя трябва да заложи всички ресурси (пари в брой, банкови сметки, вземания от клиенти и т.н.) собственост на компанията за да ми гарантира изплащането на дълга ЗА години наред... без лихва... Така аз глупакът се съгласих защото е майка на моите деца. Съгласих се никъде да не се и думичка каже, че Антуан Ангелов имам какъвто и да било принос във общата фирмата. Забележете - създателя и управителя и онзи който всяко винче и гайка е ноу-хау ще трябва да доказва тепърва какво по дяволите е правил през всичките тези години докато тя е работила денонощно...с 3 деца. Всеки един служител е нает лично от мен и това не е принос и не е работа... Всеки сървър и всяка машина и системата за управление в фирмата е дизайн от мен но това не е нищо...!? Нали така се казва винаги - тя е майка на децата ти! WTF!? Да, обаче тя понеже е много хитра и това не и стига... е сложила нови касови апарати на името нова фирмичка...ХХХ и разбирате ли тя си е най-умната и започва да прехвърля кинтите в нова фирма. И в това няма нищо лошо, нали? Идваш сутринта, заварваш жива охрана, биваш изритан така като и на развода и... караш служителите които аз лично съм наемал до един да разпишат нови трудови договори с новата фирма иначе да напускат. Ехо, има ли социални службици наоколо? Щот разбираш ли аз имам си листче-хартишка и то заверена нотариално, на която пишело ама "Корес Груп" ЕООД. Е, кво толкова!? 
Малко снимковия материал:Не се сърдя за това, нито ще Ви съдя за действията, които ще предприемете като прочетете този пост. Всеки един от нас има да изминава дълъг път. Но никой не знае на съседа калдъръма дето трябва да го катери и тепърва… затова РЕСПЕКТ и трябва да подхождаме винаги с ЛЮБОФ.

Желая да успокоя всички и да кажа, че правда има. Бизнеса не се движи с посоката на движение на парите. Тепърва някои ще го разбират. :) Миналото не може да бъде заличено с нова история. Нито пък да бъде пренаписано... твърде късно е сега.
Малко факти и примери от света на бизнеса (не е конкретно по повода). Трябва да мине малко време… На бялото не може да се каже, че е черно нито пък да се оправдат всички действия на лице само защото разбираш ли то било добро създание…и се усмихвало и... Да не говорим, че НИКОЙ няма морално право да лъже и не може да е собственик понеже името му е вписано на една официална хартийка. Лидера си е лидер. Вари го, печи го той знае как да поведе служителите. Знае какво да направи за да защити своята теза и да докаже с АРГУМЕНТИ. Обратно назначения "управител" от документа, (не коментирам има или няма висше образование) може само да изпълнява като кукла с въженца онова което му кажат близките по рамо подмазвачи и лицемери вечно протягащи ръце за пари. Любимото занятие на самозабравилият се "управител" е някой да му чеши самочувствието. Такъв управител няма база за сравнение и всички му се смеят. Щот никога не е работил. А пък напъните да се доказваш че не си от с. и да жонглираш с бъдещето на децата е нещо типично за всяка обична майка дръзнала да се нарече работодател. Майка, която лъже и собствените си деца, обявявайки в нотариално споразумение, че ще им отдаде дял от компания, която източва и няма нищо в нея!? Коя майка би излъгала децата си за да постигне собствените си користни цели? За мен не е нормално това. И не бих участвал в тази галимация. 
Премаме, че НЕ е крадец и не управлява чужди пари в момента. Най, най-обикновен типичен български бизнесмен с болни амбиции. :)))
Иначе все още аз имам някакво позиция в новата Кореснет... ама не охраната явно не е уведомена :))) 

А за колегите… те си знаят… ;) А пък клиените... си спомнят добре... :)))
А някъде някой беше писал: "В един конфликт по-умният е виновен!" :)
По интересно... текста, който ще откриете по долу е писан 2008г... Как се променят нещата.... По това време не искала да е шеф... и не е искала да краде. Очевидно! Но... всичко се променя... може от путка в леглото да станеш шеф на фирма... целите са важни... другото майната му! :)))
Искренно се надявам някой (мъж/жена) да се потруди и прочете текста и така Сашка Сарийска да си намери майстора... в леглото като... или във фирмата като... а бе все тая :)
Така поне ми се иска...
Та поне ме остави намира. :)

_________________________________
«Така, Антуан,След като си решил да се заобикаляш в работата си само с ласкатели и „служители”, аз не виждам място в тази фирма за мене. Освен и аз да почна да те лаская, ако искам да оцелея. нали ме гледаш и храниш, както и семейството ми многобройно. Иначе, буквално ще умреме от глад, така си е. Как не си ме уволнил досега.
Но преди да се преквалифицирам в такава длъжност нека знаеш, още преди да постъпя ще трябва да напусна – не е за мен.
Смятах, 4е съм полезна, смятах 4е съм ти подкрепа, а се оказа, 4е съм била само една путка, така ли е/.Предпо4итам да съм такава, но в леглото.
Не знам на кого е този или онзи протеже, но разбтрах, 4е не искам и да знам.
Прокарвай си , когото искаш, но знай, без мен. Не слагай мене аз да оправям тях после.
Искам да се уволня – или тебе да уволня, може би, ------ да не работя заедно с тебе – само се караме, а и без това не го разбирам тоя бизнес да управлявам , не ме бива явно в това.
Ти си го правиш открай време – ръководенето на фирми и си го знаеш, защо ме нахендряш да ти се бъркам само.
С какво то можах – помагах, сега ве4е май само пре4а.
Само се питам защо в другите фирми не си позволяваш да се отнасяш така към работата си. Там спазваш нещата по друг закон ги движиш. Може би защото се съобразяваш , 4е друг ти дава заплатата. Там ти си зависимия. ...
Няма спор, видял си пове4е от мене, но това, което искаш е в разрез с моя мироглед.
Обичам те , подкрепяла съм те, правя го сега и смятам да го правя ДОКАТО не видя, 4е си повярвал на тези ласкатели и си запо4нал да се самозалъгваш сам.
Тогава ве4е няма да имаш нужда от мен, а от ТЯХ. Разбира се нека да не забравяме, 4е това е докато са зависими от тебе-парите как променят 4овека. Нямам предвид теб , а хората. Но и властта също води до самозабрава и може би ти харесва това .
Не ни остава много време, тоя живот мина и то бързо. По-хубавата част от него свърши. Радвам се, 4е бях с тебе през нея. Дано не пропилеем това, което с годините направихме – всеки от нас, ние заедно. ( Като, 4е ли ще умирам , така взех да говоря.))), нищо не се знае де.
Най-интересното, 4е ми се живее най-много сега , и ще си живея живота.
Ако искаш да си го живеем заедно – хайде, давай. Да му се изкефим,, докато все още можем. Нямам време да те лъжа, искам да си кажа каквото мисля.
Няма аз да ти изземам функцията на шеф – не искам такова нещо, ако така си ме разбрал – грешно впе4атление си си съставил.
Исках само да поговорим за това какво става, как аз виждам нещата. „ смятам, 4е хората трябва да се мотивират, когато заслужават – да се поощрят”
Как искаш да работим заедно като не си говорим нормално и не се изслушваме, а само си викаме. Може би това е да си шеф – да викаж и нареждаш, без да те интересува другия отсреща какво мисли , а по-добре да не мисли.
Не става! Аз бих ти лъскала, ама нещо друго, с голямо удоволствие! Да, наистина, не те лъжа...
Но мисълта и отношението сама си създавам, понякога греша- човек съм, не ме е страх, понякога ще ме излъжат – нека, нали и такива хора трябва да има.
Няма защо да насилваме нещата. Каквото си поискал от мен- съм го свършила. (((( Отварям голяма скоба, 4е пове4ето неща 90% са ми изклю4ително интересни и приятни да ги правя, наясно съм оба4е за 10-те процента, които винаги ще ги има. Това не зна4и, 4е не ги върша )))))). Съвестта ми е 4иста. Верно е, ти се грижиш и ни осигуряваш големи удобства и условия за живот, аз гледам да си го заслужа по някакъв начин, така и възпитавам и децата ни. Но нещо тия ядове в службата взеха д ами пречат на отношенията с тебе. Пак повтарям, не искам да заемам мястото на шефа – нито съм шеф, нито стратег, а един изпълнител. Само че не ми е все едно какво става и накъде отиват нещата. Изпълнител съм, но знай, трябва да съм убедена, 4е това, което изпълнявам е правилното.
Ето, искам да разбера какво си намислил след като продадеш бизнеса. Какви са ти плановете за фирмата – ще си по4инеш ли малко или с друго ще по4не да се занимава. Интересно ми е.
В интерс на истината смятам, 4е си толкова изнервен поради две при4ини:
- издъхваш ве4е, и ти го казвам, не защото си мисля, 4е не си способен да се справиш, а защото не си в състояние да контролираш това, което си направил – виж, ти направи и докара до тук толкова голяма каруца, ( това само по себе си е показател, за твоите ка4ества!!!! ) ( безпорно е! ), но да не те преобърне тая каруца, защото май няма кой да дърпа юздите и да я управлява и КОНТРОЛИРА както трябва. Така ли е? Тука няма Цецо, ( но нека не забравям, 4е и никой не е предложил както на Цецо дял или по-голям МОТИВ - решението си е изцяло твое.
- второ, личното ми мнение е , 4е ти е мъчно за фирмата и сега ходиш като ранено животно, на което с аму забили стрелата и сега - хем разбираш реално как стоят нещата, хем (((( и това си е съвсем нормално))) ти е мъчно и не ти се ще да я проДАВАШ на другиго.
ЖАЛКО ЩЕ Е САМО ЕДНО, АКО С ТЕЗИ ХОРА, С КОИТО СИ РАБОТИЛ ТАКА ДОБРЕ СЕ РАЗДЕЛИШ, БЕЗ ДА СИ ИМ ПОКАЗАЛ КОЛКО ГИ ЦЕНИШ. (ето, пак си изказвам мнението, без да ме е питал някой за това, но , В Крайна сметка, нали с тебе живея, ако с тебе не го споделя, с КОГО????
НАЛИ С ТЕБЕ СПОДЕЛЯМ ТОЯ ЖИВОТ!!!! И ХУБАВ И ЛОШ!!!!
Сега ве4е съм по0спокойна и възбудена, ащото си изказах мнението свободно.
Отивам в леглото и внимавай какво те 4ака. Душа да ти е яка.
Така е, Антуане
Глупости не мога да търпя, но си ги има
Мен- познаваш ме добре – съм непримирима.
Давай , живей свободно, без да си мислиш, 4е грешиш,


Като в песента:
„.....заради един живот си струва
Да живееш , без да се преструваш,
Че не грешиш, моя любов.
Заради една сълза си струва ,
Д апростя и пак да те целувам
До сетен дъх, моя лъбов,
С теб до днес преживях дни на радост
Затова, казвам аз , казвам аз
Заради един човек си струва
И едно море да се преплува
В безлунна нощ, моя любов.
Заради една л’бов си струва
Да простя отново и да чувам
Гласа ти в мен, моя любов. „


Тоника
И аз така....като в песента....

Хайде, до скоро»
СС
хай-хитлер като за последно :))))

Популярни публикации от този блог

На баба Такухи арменските рецепти

На баба арменските рецепти... ги правя общо достояние преди да съм ги затрил... случайно.

Не би следвало моето семейство да съхранява това съкровище повече! ;) олекна ми
и
Моля ако смятате че съм допринесъл за вкусната трапеза у вас да пратите едно "Благодаря! Да си жив и здрав!" на лично! :)))

Ето го PDF документа:
Арменски сладки и рецепти от социалистическото яко детство!

Какво ще откриете тук:
Кексове
Соленски
Реване
Торти
Бели топки (предполагам белите сладки както тя ги е правила)
Рула
Баници
Питки
Меденки
Жълди
Любимата на моята дъщеря Грис халва! Скоро ще я публикувам тук със снимки. :)
Локумки
Дори рецепта от баба Ванга :))) с лекове за запек, разширени вени, болки в гърба, Диабет :)))

Успех!

Тайната рецепта на Белите Арменски Сладки от Антуан Ангелов

Бели сладки по рецепта на Баба Аннушка...
Рецептата не е моя но тези сладки на снимката винаги ги правя с голяма любов а днес ги снимах...за спомен и за да ги споделя с Вас.
Публикувам ги за да може да ги правите и Вие, читателю! 
Така смятам, че мъртвите винаги оживяват и ще са  с нас...


Причини да направите сладките може да бъдат много... Кръщене, Коледа, Нова Година, Сватба...  На моята втора сватба вече ги можех и почерпих с тях всички гости с гордост.

За съжаление когато бях малък те винаги са свързани повече с лоши поводи, като традиция за "Бог да прости" при арменците. Стандарт са си и това е! :)))
Повярвайте ми, преяждал съм с бели сладки и основно като малък за това си ходех на погребения с възрастните. :)))
Смешно... Сега не ми е толкоз смешно... НО А стига с обясненията ...и да преминем към самата рецепта:
_______________________
Продукти
250гр. краве масло (немско!)

2 чаени чаши пудра захар
1 и 1/2 чаена чаша бяло брашно (аз купувам скъпо немско брашно).

Предварителна подгото…

Плуването - начин да отслабнеш или тайна рецепта за медитация, самоконтрол и поддържане на ежедневна активност

Ако Ви тормози факта, че близък познат вече отхръля 89-ия ден от 90 дневната диета или половинката е преполовила цикъла на лунната диета, или приятелката в момента си прокарва път през кълновете на житната диета или зяпате някой случаен минувач да хапва сладко ерогенни кренвиши от протеиновата диета, значи е дошло време да хвърлите едно око в моята статия по долу. Тя разкрива непознати и не така общоизвестни факти до този момент, крити с години. Или ако тази тема не Ви вълнува (а и не би следвало) да захвърлите идеята за отслабването, спорта (не спирта), медитацията и да прочетете до край другите статии в моя блог... касаещи основно воденето на прозаичен и безгрижно-спортен и веселяшки живот. Дойде момента да дам своя малък принос и коментар по темата: Какво всъщност е отслабването? А плуването? Можем ли да отслабнем с плуване? Има ли отношение плуването, колоезденето, тениса, снуборда към процеса на отслабване. Спорта и гмуркането като Медитация, начин да отслабнеш или легален начин …